EDITORIAL | Istoria trebuie sa se repete

Universitatea Craiova nu a castigat niciodata pe terenul din Botosani. Cu un antrenor nou pe banca botosaneana, cu jucatori indisponibili reveniti la antrenamentele echipei si cu o mare nevoie de puncte, FC Botosani trebuie sa isi mentina blazonul de calau al Universitatii Craiova.

Programata pentru luni la orele 20.30, intalnirea cu elevii lui Devis Mangia ne reaminteste de partida din februarie anul trecut, cand conditiile atmosferice erau similare. Cu efortul tuturor oamenilor implicati in fenomenul fotbalistic, meciul s-a putut desfasura in conditii normale de joc, iar Kuku reusea sa inscrie unicul gol al intalnirii ca o recompensa pentru toate actiunile organizatorice premergatoare meciului.
Chiar daca ne antrenam pe sintetic sau in balon, chiar daca afara temperaturile rar trec de 0 grade Celsius, chiar daca zapada ameninta iar aceasta partida, elevii lui Liviu Ciobotariu trebuie sa demonstreze din nou din ce aluat sunt facuti.

O victorie impotriva unei pretendente la titlu ar face uitate o parte din esecurile din aceasta editie de campionat. Ros-alb-albastrii au dovedit in intalnirile contra granzilor ca merita un loc mai bun in clasament, iar in acest final de an avem parte de intalniri grele contra unor formatii ca Universitatea Craiova, Astra Giurgiu si FCSB.

O victorie impotriva Universitatii Craiova ar fi si o revansa pentru eliminarea din editia precedenta a Cupei Romaniei.

O victorie impotriva Universitatii Craiova ar fi un gest de multumire a jucatorilor pentru oamenii care au infruntat frigul pentru ca acest meci sa nu fie amanat.

O victorie a FC Botosani ar arata de ce aceasta echipa se afla printre primele ca si medie de spectatori.

O victorie a FC Botosani ar fi o normalitate potrivit statisticii meciurilor desfasurate pe Stadionul Municipal.