Editorial | Cupa si Campionatul

Desi suna ca un vis frumos, elevii lui Costel Enache se pare ca au decis sa dea peste cap toate prognosticurile legate de anul competitional 2017 – 2018. Si de ce nu ar avea voie sa o faca? Practica un joc spectaculos, pragmatic cand este necesar si acumuleaza puncte etapa de etapa, elimina din Cupa Romaniei formatii ca CFR Cluj sau Viitorul. Mai sunt 7 etape pana la finele campionatului regular cand vom sti cu siguranta daca vom juca pentru prima data in istoria clubului in Playoff, iar in Cupa suntem deja calificati in sferturi, un alt moment istoric pentru formatia noastra.

Antrenorul acestei editii de campionat, Costel Enache continua sa fie modest, desi in asemenea momente altii ar jubila.

„Cu toată modestia noastră, trebuie să trăim momentul ăsta de bucurie. Aceste performanţe, pe lângă că ne aduc o bucurie, ne aduc şi o responsabilitate. Ne-am creat un culoar bun, suntem aproape de o performanţă şi e datoria noastră să ne luptăm pentru ea. Punctul nostru forte este factorul mental. Începem să ne gândim la meciul cu Chiajna. Rămânem consecvenţi pe modul de a lua lucrurile pas cu pas”, a spus Costel Enache.

De asemenea mentalitate avem nevoie pentru a reusi un sezon de exceptie pentru FC Botosani. Modelul antrenorului ar trebui copiat si adaptat de catre fiecare om care munceste, sufera, scandeaza si se bucura pentru aceasta echipa careia nimeni nu ii dadea nicio sansa la Palyoff la inceputul campionatului. Daca vom continua dupa aceleasi principii cu siguranta vom reusi.

“Modestia se invata din victorii. Disciplinatii castiga intotdeauna. Sa fii pregatit ca in orice moment sa incepi de la zero”.