Editorial | Cu capul sus mergem înainte!

foto: Facebook fcsb official

O fază fixă și o neatenție de portar. Așa se poate descrie istoria partidei din etapa a 8-a a Ligii 1 Betano dintre FCSB și FC Botoșani. Jucătorii botoșăneni au suferit a doua înfrângere în acest campionat pe terenul celor de la FCSB cu scorul de 2-0 , scor înregistrat în prima repriză. Știind de forța și valoarea echipei bucureștene Costel Enache a încercat sa joace pe contraatac însă tactica nu a fost cea câștigătoare.

”Am construit, am ajuns în faţa porţii, ne-am pus în valoare armele noastre. N-a ieşit. Învățăm dintr-o înfrângere. Trebuie să rămânem echilibraţi, ne ştim statutul, ştim cu cine am jucat. Sunt mulțumit de cum am început campionatul, chiar dacă rămâne frustrarea rezultatului de astăzi. ”, a declarat principalul botoșănean Costel Enache.

Pauza competițională cauzată de acţiunile naţionalei a prins FC Botoşani pe loc de play-off și le va da jucătorilor prilejul să-și recapete energia având în vedere efortul pe care aceştia l-au făcut în această primă jumătate a turului de campionat. Anul acesta echipa botoșăneană și-a dobândit un oarecare respect pe prima scenă fotbalistică poziționându-se pe locurile fruntașe, în fața unor echipe cu bugete la care clubul nostru nici nu poate visa.

La reluarea campionatului, FC Botoşani va disputa primul meci al etapei a IX-a urmând a primi vineri, 8 septembrie, de la ora 20:30, vizita Astrei Giurgiu. O săptămână mai târziu, pe 15 septembrie, tot în deschiderea etapei, botoşănenii se vor duela cu nou-promovata Juventus Bucureşti. Etapa a XI-a, una intermediară, va programa derby-ul Moldovei, pe „Municipal”, urmând a ajunge CSM Poli Iaşi, meciul fiind programat miercuri, 20 septembrie, de la ora 18:00, după care, tot pe „Municipal”, duminică, 24 septembrie, elevii lui Costel Enache vor primi vizita campioanei României, Viitorul Constanţa, partida fiind programată la ora 17:30.