Cupa României: FC Botoșani 3-2 CSM Poli Iași

După ce a eliminat pe CFR Cluj și Viitorul Constanța, FC Botoșani a întâlnit în sferturile Cupei României formația Poli Iași. Pentru echipa lui Costel Enache, Cupa României era singurul obiectiv rămas, după ratarea calificării în play-off și Roman&Co erau deciși să ajungă în semifinale.

Echipele de start:

FC Botoșani: Pap – Ungurușan, Burcă, Miron, Acsinte – Oaidă (107 Moruțan), Tincu – Roman, Achim (74 Cucu), Golofca – Golubovic (107 Axente)

Rezerve: Cobrea, Plămadă, Mușat, Cucu, Fulop, Moruțan, Axente

Poli Iași: Rusu – Bosoi, Frăsinescu, Cioinac, Bădic (97 Zaharia) – Chelaru, Qoka – Platini, Jo (83 Sin), Mendes (74 A. Cristea) – Kizito (90 Jagodinskis)

Rezerve: Ivan, Mihăescu, Zaharia, Jagodiskis, Sin, Pantîru, A. Cristea

Meciul a început cu o ocazie a FC Botoșani. Roman a centrat de pe dreapta, Golofca reia din marginea careului dar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Denis Rusu. În minutul 11, se încing spiritele. Bădic îl împinge pe Roman, căpitanul FC Botoșani cade în careu dar arbitrul George Găman nu acordă penalty. A doua ocazie a meciului vine în minutul 26. Golofca a centrat de pe stânga, Golubovic reia cu capul dar mingea trece pe lângă poartă. În minutul 37, Roman profită de eroarea lui Bădic dar mingea șutată din marginea careului trece pe lângă poartă. În ultimul minut al primei reprize, JO îl lovește pe Ungurușan dar George Găman îi arată doar cartonașul galben jucătorului de la Iași.

Repriza secundă începe cu FC Botoșani în atac. Golofca șutează dar Rusu prinde după care Roman trimite un șut-centrare dar mingea trece paralel cu poarta. În minutul 50, Achim ratează incredibil din șase metri. Trei minute mai târziu, JO execută bine o lovitură liberă de la 25 de metri dar Pap reușește să respingă de lângă bară. În minutul 57, Golofca șutează din marginea careului, Rusu respinge în față dar Golubovic nu este în stare să marcheze nici de această dată. În minutul 68, Platini centrează de pe dreapta, Burcă deviză iar Pap respinge de lângă bară. În minutul 73, Tincu are și el șansa golului dar nu reușește să împingă mingea în poartă din careul mic. FC Botoșani domină finalul reprizei secunde iar în minutul 88 Golubovic marchează în urma unui corner executat de Roman. Bucuria botoșănenilor a durat doar un minut pentru că Andrei Cristea a reușit egalarea. După 90 de minute, scorul a fost 1-1 și urmează două reprize de prelungiri.

În minutul 93, Cucu cade în careu după un duel cu Platini iar George Găman arată punctul cu var. Mihai Roman marchează de la punctul cu var iar din minutul 95 FC Botoșani conduce cu 2-1. Replica Iașiul vine în minutul 103 când Andrei Cristea execută bine o lovitură liberă de la 20 de metri dar mingea trece puțin pe lângă poartă. Ieșenii încep mai bine repriza secundă a prelungirilor și reușesc egalarea. Cioinac execută bine o lovitură liberă, Pap respinge iar Andrei Cristea face dubla. În minutul 109, Roman scapă singur și este faultat în careu de portarul Denis Rusu iar George Găman arată din nou punctul cu var. Mircea Axente execută imparabil iar din minutul 111 scorul devine 3-2. În minutul 113, Moruțan se distrează cu fundașii Iașiului, centrează dar Roman trimite în plasa laterală.

Partida s-a încheiat cu scorul de 3-2 iar FC Botoșani merge în semifinale Cupei României impreună cu Mediaş, Hermannstadt şi Craiova.