Costel Enache: „Rămân cu amărăciunea asta că parcă noi suntem prea mici pentru fotbal”

Antrenorul principal al FC Botoșani este mulțumit de evoluția elevilor săi și de punctul obținut în partida cu Astra Giurgiu. El a remarcat ritmul de joc din prima repriză și faptul că jucătorii celor două formații au alegat foarte mult.

„Sunt un pic derutat. Nu vreau să spun foarte multe lucruri pentru că vreau să revăd meciul. Prima repriză a fost cea mai bună din acest campionat, un ritm foarte bun, un joc dinamic, agresiv. Astra era o echipă neînvinsă în campionat, o echipă față de care am avut un respect deosebit înainte de meci, ca să nu spun o teamă. Băieții au menținut același ritm de joc ca în meciurile trecute, descopăr la ei atitudine, disponibilitate la efort și acea unitate de grup. Sunt lucruri care pot consolida un viitor stabil. Prima repriză a fost una de o intensitate mentală și fizică foarte mare. Rar am văzut așa ritm de joc în campionatul nostru. În repriza a doua am fost puțin mai prudenți. În mintea noastră a rămas acel meci de anul trecut, am înscris noi, au egalat ei, din dorința noastră de a câștiga, am mers foarte sus, am lăsat spații mari și am pierdut cu 3-1. Am fost un pic mai ponderați. Astra se simte bine pe spații mari, e o echipă de contraatac. Eu mă declar oarecum mulțumit de abordarea din repriza a doua.

Rămân cu amărăciunea asta că parcă noi suntem prea mici pentru fotbal. Nu găsim așa un mod de a ne apropia. Nu aș vrea să comentez pentru că amenda e foarte mare. Aș vrea o dată să pot spune lucrurilor pe nume. Toți cei din fotbal recunoaștem că greșim, jucători, antrenori, conducători. Doar o singură categorie nu. Dacă tot facem parte din același fenomen, aș vrea să avem același mod de a analiza lucrurile. De foarte multe ori înțelegem arbitrii că sunt puși într-o situație de a decide o fază foarte dubioasă pe care noi dacă o revedem de zece ori nu știm să dăm o decizie. Suntem oameni, putem greși. Aștept momentul în care toți să ne recunoaștem greșelile. Se pare că unii suntem muritori de rând iar ceilalți stăpânii fenomenului”, a spus Costel Enache.”, a spus Costel Enache.