Costel Enache: „Pentru noi sunt foarte importante punctele și sper să fim capabili să le adjudecăm”

Joi, de la ora 10:30 a avut loc conferința de presă în vederea partidei din etapa a doua a Play-out-ului Ligii 1 Betano dintre FC Botoșani și Dinamo București. partidă ce v avea loc sâmbătă, 17 martie de la ora 20:45 pe Municipalul botoșănean. La conferința au luat parte antrenorul principal Costel Enache și jucătorii Olimpiu Moruțan și Cătălin Golofca.

”Est un meci e care îl așteptăm, sperăm și vremea să fie ok, interesant pentru suporteri și pentru toți care sunt alături de club dar la fel de important este și pentru noi. Ne putem face o motivație în Play-out în meciurile cu Dinamo, am fost în luptă permanentă cu ei și sper să menținem această luptă cu ei până la capăt. Terenul e încă o problemă, vremea nu ne ajută dar sperăm că până la ora jocului să se imbunătățească și să avem parte de un spectacol frumos. Pentru noi sunt foarte importante punctele și sper să fim capabili să le adjudecăm. Nu putem cu Dinamo să jucăm doar pe atac. Eu văd un meci echilibrat și cred că trebuie gestionat foarte atent în momentul defensiv pentru că adversarul are calitate ofensivă. Vorbim de o linie de mijloc foarte bună pentru campionatul României: Pesic, Mahlangu, Nistor, Salomao. Sunt jucători care pot depăși orice apărare.

E oboseală, terenul e foarte greu după meciul de cupă și la antrenamente terenurile sunt destul de moi, încercăm să ne adaptăm astfel încât să pregătim jocurile dar să rămânem și pentru un fond de prospețime pentru jocurile de campionat. Suntem într-o perioadă bună, au revenit Dumitraș și Serediuc, mai rămâne chitoșcă cu accidentarea mai gravă și mai de lungă durată.”, a declarat Costel Enache la conferința de presă.

„Va fi un meci de luptă, vedeți și dumneavoastră cum e terenul, nu avem ce face dar trebuie să ne jucăm șansa. Favorita este Dinamo, echipă dintre cele mai bune din România, noi vrem să ne facem treaba și la finalul meciului o să vedem care e rezultatul. Sper să joc cât pot de bine acu cu Dinamo, nu pot să zic că am o scădere de formă. Am jucat două-trei meciuri mai proaste dar așa e în fotbal, ai zile bune și zile proaste. Am mai spus-o că nu o să mă menajez, o să-mi fac treaba cât pot de bine. Cu Craiova este o dubla grea dar avem și noi o echipă foarte bună și ne putem bate de la egal la egal cu ei. Orice jucător î-și dorește să câștige Cupa României, ar fi primul trofeu al meu și aș fi foarte fericit dacă l-aș câștiga.”, a declarat Olimpiu Moruțan.

„Va fi un meci greu, de luptă, trecem printr-o perioadă bună și sper să facem un meci bun să luăm cele trei puncte că avem nevoie de ele. Sper să cresc în continuarie să-mi ajut echipa pentru că am avut și ceva ghinion. Nu știu dacă o să dau gol cu Dinamo, am marcat în poarta lor sezonul acesta dar nu e important cine marchează ci să luăm cele trei puncte. Mă aștept să fie un public numeros și care ne vor susține, sperăm să-și revină și terenul să fie un spectacol fotbalistic. În cupă am avut puțin ghinion că am picat cu cea mai bună echipă, Craiova, dar avem și noi șansa noastră și dacă trecem de ei avem șanse mari să câștigăm trofeul. Vor fi două meciuri grele, din câte știu Craiova nu a luat nici un punct la Botoșani dar important e nu pierdem acolo și să marcăm și să avem șanse să ajungem în finală.”, a declarat Cătălin Golofca.