Costel Enache: „E un meci greu și sper să gestionăm bine jocul și să dăm valoare maximă rezultatului”

Echipa fanion a judeţului deschide o nouă etapă din Liga 1. Vineri, de la ora 18:00, se dispută Gaz Metan Mediaş – FC Botoşani, meci inaugural al rundei a XIII – a.

Costel Enache a declarat că partida cu Gaz Metan va fi una foarte dificilă tocmai prin prisma situaţiei gazdelor, care se află pe penultimul loc, cu o singură victorie în acest campionat.

”E un meci important, știm că și adversarul pregăteste bine meciul, sunt într-o situație în care nu-și mai permit pași greșiți. E un meci greu și sper să gestionăm bine jocul și să dăm valoare maximă rezultatului. La fotbal ”favorit” e o chestie de statistică nu e și realitatea. Așa arată lucrurile în momentul acesta uitându-ne în clasament dar nu așa trebuie să gândim noi. Atâta timp cât lucrurile se fac pe baza principiilor, a regulilor și a atitudinii sunt pozitive. În momentul în care noi nu gestionăm lucrurile noastre bine atunci fotbalul îți poate crea surprize. Nu clasamentul dictează rezultatul. Aceași jucători care au lipsit până acum vor lipsi și la partida de mâine: Fulop, Cucu, Târnovan, Elek și Mușat.

Pustai are o parte de avantaj pentru că o parte din jucători îi cunoaște și poate face o strategie pentru a gestiona calitatea sau deficiențele noastre dar lucrurile acestea pot fi combătute. Și noi putem aduce lucruri noi și noi urmărim adversarii, încercăm să gasim punctele sensibile, punctele vulnerabile.

M-a nemulțumit puțin decât m-a surprins neconvocarea lui Moruțan la națională. Vroiam ca Oli să mie expus pentru că merită, e într-un moment bun pentru el. Cred că este un jucător constant în joc și pentru vârsta lui cred că lucrul acesta spune ceva. Dar în același timp recunosc că are o concurență foarte bună, sunt jucători care au doi-trei ani în fața lui cu experiență, forță de joc, intensitate de joc și mai mult de atât nu sunt eu în măsură să judec filozofia sau logica domnului Isăilă. E clar că și-a făcut un plan și are argumente pentru tot ceea ce a făcut.”, a declarat Costel Enache, antrenorul porinciapl al FC Botoșani.