Conferință de presă, înaintea meciului ASA Tg. Mureș – FC Botoșani

FC Botoșani joacă duminică seară, începănd cu ora 18:00, în deplasare, pe terenul echipei ASA Tg. Mureș, în cadrul etapei a XIV-a, din Liga I.

La conferința de presă au fost invitați jucătorii Lorand Fulop și Răzvan Greu, precum și antrenorul Leo Grozavu.

Pentru acest meci, FC Botosani nu se poate baza pe George Miron, Catalin Golofca, Robert Elek, Andrei Patache, Istvan Fulop si Mihai Bordeianu.

grozavu-lorand-fulop-greu-img_0008Leo Grozavu: „Ţinând cont de ultimul rezultat al lor, victoria de la Chiajna, au un moral bun, o stare bună. În virtutea ultimelor întâmplări noi mereu întâlnim adversari care au moral, trec printr-o stare bună, sunt pregătiţi dar nu trebuie să plângem. Mergem la Tg. Mureş încrezători chiar dacă şi la noi a fost o săptămână grea în care am suferit şi suferim în continuare. Avem jucători absenţi, dar am în lot mânji care abia aşteaptă să intre în echipă şi să demonstreze că merită să joace. Acum depinde de ei. Va fi o partidă dificilă contra unei echipe care are în componenţă jucători valoroşi dar ca şi echipă suferă pentru că au trecut şi ei prin tot felul de probleme interne. Asta nu înseamnă că meciul este facil sau dinainte câştigat. Aşa cum am spus în urmă cu ceva etape, este un campionat imprevizibil, cu rezultate neaşteptate, oricine poate bate pe oricine, aşa că vedem ce va fi.

Sper ca pe Bordeianu să-l avem măcar din iarnă. A făcut RMN şi din primele estimări are probleme la ligamente şi s-ar putea să fie nevoie de operaţie. Chiar dacă nu trebuie să stea cu piciorul imobilizat cel puţin patru săptămâni. Asta este, nu avem ce face.

Mai sunt şanse la play-off, dar e dificil. Dacă ne uităm cu cine ne luptăm, faptic e greu. Din ultimele 12 puncte am acumulat doar două. Bine, am avut şi jocuri grele, se putea şi mai mult dar nu a fost să fie. Ne-am depărtat puţin dar cine ştie, poatşi adversarele noastre vor face paşi greşiţi. Pentru noi era foarte important să câştigăm jocul cu Gaz Metan. Ne apropiam la trei puncte de ei şi era altceva.Bine şi ei au jocuri dificile. Contează ce se va întâmpla în etapa aceasta: în cazul unor rezultate favorabile nouă, respecitv victorie la Tg. Mureş şi o înfrângere a lor cu Dinamo, e clar că iarăşi intrăm în cărţi.

În opinia mea, cinci chipe sunt deja sigure de play-off. Singurul loc disponibil ar fi cel al lui Gaz Metan. E opinia mea. Nu văd altă echipă să iasă din play-off. La Mediaş se vorbeşte de o penalizare de trei puncte şi de aceea spun că ei ar putea pierde locul. Restul sunt echipe care sunt pregătite din toate punctele de vedere. Campionatul nostru e ciudat, dar măcar cinci-şase echipe găsim cu stabilitate”

Indiferent pe ce loc ne vom clasa la finalul acestui an, primăvara va fi a tinerilor, va fi sezonul tinerilor. Este foarte greu să transferăm jucători titraţi, de străini nici nu mai vorbesc şi e clar că trebuie să ne descurcăm cu ce avem. Tinerii vor avea şansa în primăvară să demonstreze. Dacă se vor pregăti bine în iarnă, nu vom mai juca în primăvară cu un singur jucător U21, ci doi, trei sau chiar patru.”.
grozavu-lorand-fulop-greu-img_0016

Răzvan Greu (foto sus): „Îmi doresc să joc acasă și îmi doresc să facem un joc bun și să câștigăm. Trebuie să avem ambiție bună. Avem mulți absenți, dar care vor intra trebuie să fie foarte ambiționați că merită să joace. Mi-aș dori să joc acasă, vă dați seama, dar important este să câștigăm cele trei puncte și să ne apropiem de Play-Off. Am mulți prieteni acasă și vă dați seama că îi sun pe toți. Ei clar o să se apare și o să meargă pe contraatac, dar sunt sigur că noi vom reuși să câștigăm. N-am avut șansă până acum. Nu m-am supărat deloc, chiar m-a ambiționat și am muncit mai mult la antrenamente.”

grozavu-lorand-fulop-greu-img_0013

Lorand Fulop (foto sus):  „Nu mă gândesc acum la faptul că nu am jucat o lună, două. Nu am asta în cap. Dacă o să mă bage antrenorul sunt pregătit psihic. Nu o să ma gândesc că nu am jucat. O să alerg căt pot și o să-mi fac treaba. Cu siguranță va fi un meci greu, pentru că ASA-ul se apără toate meciurile și e greu să-i desfaci, dar cum nu ne-a intrat în meciurile cu Steaua si Gaz Metan, o sa ne intre acum toate. Dacă o să câștigăm cu Târgu Mureș eu spun că va fi o săptamână reușită. Cu siguranță pornim cu prima șansă. Avem o echipă mai valoroasă. Ei, așa cum sunt, joacă din plăcere. Au un moral bun acum că am învins la Chiajna, dar sper sa băgam mingea în poarta. Mie nu mi-a lipsit Istvan, pentru că am mai trăit fără el ani buni. A lipsit echipei.”