Conferință de presă (22.02.2018) (video)

„Noi trebuie să ne găsim din nou obiective, un țel pentru a merge mai departe. E clar că suntem cu toții dezamăgiți, frustrați, îmi este destul de greu să trecem peste momentul acesta dar trebuie să găsim tăria și forța de a merge mai departe. E doar o luptă pierdută dar sub nici o formă nu trebuie să încheiem aici lucrurile. Mai avem obiective pentru care să luptăm, mă refer la Cupa României, la locul șapte, sunt obiective pe care le dorim și muncim pentru ele. Deci dacă ne-am propus locul șapte e clar că meciul este foarte important pentru noi, fiecare punct contează. Cel mai mult cred că ar conta din punct de vedere mental, să ne recâștigăm încrederea pentru că e clar că suntem într-un moment în care ne îndoim de potențialul nostru și cu o victorie cred că am recâștiga în plan mental. Dezamăgirea este pentru toți, pentru conducători, pentru suporteri, pentru jucători. O să readucem spiritul de luptă, eficiența în atac și rezultatele bune, argumente cu care am aduce lumea la stadion.

Nu dăm nici un jucător afară. Luăm jucători pentru două meciuri și-i dăm afară? Sunt oameni, au venit într-un mediu nou, cu condiții noi. Când s-au pus pe listă transferurile, la care am lucrat toți din club, toată lumea a crezut în ele, am avut argumente și am avut lucruri logice pentru care am făcut transferuri. Au nevoie de adaptare, trebuie să înțeleagă ce vrem, trebuie să se adapteze la o nouă mentalitate, la un nou model. E clar că din calitatea lor și noi ne așteptam când ajung să producă eficiență dar nu s-a întâmplat asta. Cele patru etape erau importante și aici îmi asum o oarecare greșeală pentru că omogenitatea și continuitatea erau mai importante decât implanturi noi.

Când am plecat la drum nici nu aveam obiectiv Play-off-ul. Ni l-am creat în timp, am construit și am fost foarte aproape de el. Pentru mine dezamăgirea cea mai mare este faptul că nu am mai pierdut niciodata nimic care era aproape palpabil. Noi am avut în mână lucrul acesta și l-am lăsat să ne scape, nici măcar nu l-au luat alții dar trebuie să văd și parea bună…am văzut ca jucătorii suferă și pentru mine și cred că asta este cel mai important din punct de vedere uman. Atâta timp cât oamenii realizează ce au greșit și ce au pierdut pentru mine este un câștig.”, a declarat Costel Enache la conferința de presă înaintea partidei contra Gaz Metan Mediaș.