Conferință de presă (15.11.2017)

Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani, a declarat în urmă cu puţin timp în cadrul unei conferinţe de presă, că elevii săi nu vor avea deloc o misiune uşoară în încercarea de a câştiga toate cele trei puncte puse în joc în meciul de vineri de pe „Dan Păltinişanu” cu ACS Poli Timişoara, meci care va deschide runda a VIII-a a Ligii I.

„Nu va fi uşor la Timişoara. Este din start un meci sub semnul echilibrului. Timişoara este o echipă cu o mare experienţă de joc, nu cu un joc spectaculos, nu cu minununăţii, dar cu un joc eficient şi echilibrat. Este o echipă care poate crea surprize, amintiţivă jocurile cu Dinamo, CFR Cluj. Este o echipă care este greu de citit şi gestionează foarte bine momentele de joc. Rămânem în continuare cu o gândire pragmatică, adică să încercăm în situația noastră, să ducem la capăt formarea unui model de joc, a unei amprente. Este foarte bine ca jucătorii să înțeleagă ce vrem să facem, cum să aducem omogenitate. Sunt punctele cheie pentru mine în avea reușită în campionatul României” , a declarat Costel Enache.

Fundaşul stânga Nicolae Muşat vrea minim şapte puncte în meciurile cu Poli Timişoara, Craiova, Chiajna şi FC SB. El consideră că partida de la Giurgiu poate asigura calificarea în play-off chiar dacă mai rămân de jucat patru meciuri în 2018, cu Juventus acasă, cu Viitorul şi Iaşi în deplasare şi Gaz Metan pe teren propriu.

„Cu toţii ne dorim un rezultat pozitiv la Timişoara. Avantajul nostru este că depindem numai de noi în lupta pentru play-off. Nu ar trebui să fie o presiune, trebuie să ne bucurăm de fotbal, de prezenţa noastră pe terenul de fotbal şi să scoatem maxim. E greu să facem calcule. Şapte puncte în următoarele patru partide ar putea fi liniştitoare. Meciul cu Astra cred că va fi decisiv pentru accederea în play-off”, a spus Nicolae Muşat.

Partida ACS Poli Timişoara- FC Botoşani, meci contând pentru runda a XVIII-a aLigii I va avea loc vineri de la ora 18:00 pe „Dan Păltinişanu”, jocul fiind transmis în direct de Digi, Telekom Sport şi Look.