Conferință de presă (07.08.2017)

Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani, a declarat că jocul de mâine cu ACS Poli Timișoara este unul cu o mizà incredibilă pentru elevii săi.

„Un nou joc cu miză pentru noi. Miza nu este neapărat a punctelor, miza este cea a evoluţiei bune, a mesajului pe care vrem să îl transmitem spectatorilor, fanilor. Am început campionatul oarecum stingher pentru că mi-am amintit de meciul cu CFR Cluj şi golul de început de meci a fost un moment psihologic şi de acolo jucătorii cred că au declanşat ceva. Şi-au amintit că muncesc mult, muncesc bine în antrenamente şi-au amintit că au forţă când sunt uniţi şi cred că aceste lucruri ne-au dus până aici în acest moment. Nu e de ajuns, avem nevoie de consecvenţă, de continuitate, valori pe care trebuie să le promovăm în cadrul echipei noastre şi din punctul acesta de vedere vreau să le cer concetrare. Nu îmi este frică de o relaxare, dar trebuie să o conştientizăm cu toţii, este clar vorbim de oameni, de mentalităţi de conştiinţă. E rolul nostru al antrenorilor să încercăm să capacităm jucătorii, să menţinem starea de concentrare, de motivaţie.

Locul 1 este un moment de care trebuie să ne bucurăm. E clar. Nu putem să ne anulăm munca noastră. E o conjunctură bună, este o situaţie pe care poate nu am prevăzut-o. Suntem conştienţi de statutul nostru, ne ştim nivelul, dar nimeni nu ne poate lua bucuria de moment sau mândria, pentru că nu e uşor să te menţii pe locul întâi. Uitaţi-vă la concurenţa pe care o avem! Rămâne în continuare să fim modeşti şi să ştim cum am ajuns aici”, a declarat Costel Enache la oconferința de presă.