Conferință de presă (02.06.2017)

Conducerea clubului FC Botoşani a program în această dimineaţă o conferinţă de presă la care au venit antrenorul Leo Grozavu împreună cu finanţatorul Valeriu Iftime şi preşedintele Cornel Şfaiţer. După meciul cu Pandurii Tg. Jiu, programat duminică seară pe stadionul Municipal, Leo Grozavu va părăsi clubul FC Botoşani..

“Suntem la momentul unui adio, ultima etapă din campionat. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, conducători, finanţatori, oameni din staff-ul administrativ, colegi, jucătorilor, suporterilor adverăraţi care indiferent de condiţiile meteo sau rezultate, au fost alături. Se încheie un capitol, sunt patru ani terminaţi la Botoşani. Sunt mândru că am reuşit să duc patru ani fotbalul la prima ligă. Nu de fiecare dată aşa cum mi-am dorit. Mă încearcă un sentiment de regret dar am simţit că e nevoie de o pauză, de o altă provocare. Mai bine să fiu regretat decât să fiu hulit. Am acumulat multă oboseală în ultimul an şi am hotărât că e nevoie de altceva. Am simţit că e nevoie să spun stop. În viaţă, trebuie să ştii când să spui stop. Nu am vreun contact imediat. Îmi doresc să mă liniştesc puţin, vreau să fiu mai aproape de familie, să mă reîncarc. Am o relaţie de prietenie extraordinară cu oamenii din conducerea FC Botoşani, vom rămâne în contact, vom discuta”, a declarat Leo Grozavu.

Valeriu Iftime, președintele grupului Elsaco şi finanţatorul clubului FC Botoşani, spune că în urmă cu o lună a avut o primă discuţie cu Leo Grozavu despre prelungirea contractului. După meciul cu Chiajna, cei doi s-au reîntâlnit şi au decis de comun acord că încheie colaborarea.

“Avem un contract cu Leo care expiră la finalul lunii iunie şi nu îl vom mai prelungi. Leo şi-a spus opţiunea că ar vrea mai mult decât Botoşani, că vrea Botoşani dar cu nişte schimbări radicale. I-am spus că nu pot face schimbări radicale şi nu vreau să mai lucrez în starea asta în care cineva îmi impune reguli speciale. Îi mulţumesc mult lui Leo, colegii mei o să-i facă o surpriză. Eu îl aştept din nou la Botoşani. Noi am câştigat foarte mult cu Leo, noi am jucat fotbal. La Leo e foarte multă oboseală, rutină acumulată. El vrea mai mult. Filozofia mea este să fac paşi mici şi pe termen lung”, a spus Valeriu Iftime.

“Vreau să-i mulţumesc şi eu lui Leo. Am trecut de zece ani de colaborare. Am început în 2007. Sunt patru ani în Liga I, unde am reuşit lucruri extraordinare, patru ani în care nu ne-am chinuit, nu am fost echipa care să avem emoţii la retrogradare. Am promovat jucători, un Ngadeu care a câştigat campionatul în Cehia, Cabrera, Martinus. Un Moruţan, mai nou. Suntem o echipă respectată de toţi adversarii, am reuşit victorii cu toate echipele din Liga I, mai puţin cu Steaua”, a afirmat Cornel Şfaiţer.