Campanie umanitară – #PrimaZiDeScoală (video)

FC Botoșani demarează o nouă campanie umanitară. După ce în trecut a reușit să schimbe cu adevărat destine prin campaniile umanitare în care a fost implicat, clubul nostru se implică într-o nouă acțiune de suflet, intitulată „Prima Zi de Școală!”

La  inițiativa jurnalistului cotidianului „Monitorul de Botoșani”, Cristian Prisacariu, ofițerul de presă al clubului și a lui Narcis Drețcanu, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii, implicat în nenumărate acțiuni de acest gen, jucătorii FC Botoșani au acceptat ca după ultimul meci cu Sepsi OSK, din ultima etapă a acestui play-off, să doneze tricourile de joc, acestea urmând a fi scoase la licitație. Fondurile colectate în urma acestei acțiuni vor fi direcționate către sprijinirea copiilor din familiile defavorizate pentru a avea un început cu dreptul la școală.

„Împreună am schimbat  multe destine prin acțiunile umanitare pe care le-am organizat împreună și suntem convinși că FAMILIA FC BOTOȘANI va reuși și de această dată să aducă un nou zâmbet pe chipul multor copiii și să-i pornească cu dreptul la școală. Ne dorim să asigurăm cele necesare pentru câțiva copii care nu merg la școală haine, ghiozdane, rechizite, chiar și pachețele”, au declarat inițiatorii acestei campanii.

Startul oficial al campaniei, licitația propriu-zisă pentru fiecare tricou al jucătorilor FC Botoșani, va începe pe 1 iunie și se va termina pe 15 august, aceasta urmând a se derula pe Facebook-ul oficial al clubului. Prețul de pornire pentru fiecare tricou este de 150 de lei.

Antrenorul FC Botoşani, participant activ la campaniile umanitare ale clubului încă de când era jucător, susţine şi această nouă iniţiativă şi speră că publicul va participa la bucuria copiilor lipsiţi de posibilităţi materiale.

„Niciodată nu s-a pus problema să nu ne implicăm în astfel de acțiuni când a fost cazul. Fără excepție, toți jucătorii, își vor dona tricourile în acest scop umanitar. Sunt convins că lumea va înțelege ideea acestei acțiuni și va răspune pozitiv pentru a se aduna o sumă furmușică și astfel să fie ajutați cât mai mulți copii”, a declarat Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani.