Amical: CSM Piatra-Neamț 0-3 FC Botoșani

FC Botoşani a disputat duminică un joc amical la Piatra Neamţ, contra formației de liga a 4-a CSM Piatra-Neamț. Elevii lui Costel Enache au câștigat cu scorul de 3-0, toate golurile fiind marcate în prima repriză. Lorand Fulop a deschis scorul în minutul 14 profitând de o indecizie a portarului Cîmpeanu, care nu a reuşit să reţină o minge în careul mic. Mircea Axente a majorat scorul în minutul 20 finalizând o acţiune a lui Golofca pe partea dreaptă, iar Tiberiu Serediuc a trimis mingea în poartă după o bâlbâilă a defensivei gazdelor în minutul 41.

Costel Enache a început partida cu următorii jucători:

Cobrea – Dumitras, Burca, Plămadă, Mușat – Rodrigue, Cucu – Golofca, L.Fulop, Serediuc – Axente, iar în repriza a doua au mai intrat Achim, Golubovic și Roman.

„Două obiective am avut pentru acest joc: în primul rînd, următorul meci în campionat îl disputăm la Chiajna, unde e singurul teren din Liga 1 cu teren sintetic şi am vrut să ne obişnuim cu acest tip de suprafaţă, să ne acomodăm. În al doilea rînd, era nevoie de un joc pentru că am avut o perioadă fără meciuri şi trebuia să regăsim reperele, organizarea şi adversitatea. Condiţiile ştiam că sînt foarte bune la Piatra Neamţ, am găsit şi un adversar care să ne creeze probleme şi să ne putem face treaba din punct de vedere organizatoric, tehnic, tactic, fizic. Încerc să urmăresc fenomenul fotbalistic din Piatra Neamţ, lucrurile sper să aibă continuitate pentru că e un proiect frumos şi aş vrea, din punctul meu de vedere, să aibă şi o finalitate foarte frumoasă. Remarc în continuare copiii de perspectivă, tineri jucători care au calitate şi sper să aibă întotdeauna un mediu în care să-şi pună în evidenţă calităţile“, a declarat la final antrenorul echipei FC Botoşani, Costel Enache pentru Monitorul de Neamţ.