Etapa 10: FC Botoșani 1-1 FCU Craiova 1948

Duminică de la ora 18.00, pe stadionul Municipal din Botoșani s-a disputat partida din etapa a 10-a a Ligii 1 dintre FC Botoșani și FCU Craiova 1948. Elevii lui Marius Croitoru au terminat la egalitate, scor 1-1, golul botoșănenilor fiind înscris de Dawa în minutul 90, iar oltenii marcând prin Sidibe în minutul 60.

Echipele de start:

FC BOTOȘANI (4-3-3): Pap – Braun, Racovițan, Tchakonte, Țigănașu – Florescu, Edjouma, Ongenda – Kage, Sila, Souza Silva
Rezerve: Contra, Patache, Remacle, Fili, D. Croitoru, Barbosa Santos, Roman, Tîrcoveanu, Petkovski
Antrenor: Marius Croitoru

FCU CRAIOVA (4-3-3): R. Popa – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Asamoah, Dr. Albu, Van Durmen – Sidibe, Cl. Bălan, Ondaan
Rezerve: Mogoșanu, Gajic, Paramatti, Pop, Blidar, Bauza, Raicea, Compagno, Bușu
Antrenor: Adrian Mutu

Meciul a început în forță, iar prima ocazie a aparținut echipei antrenate de Adrian Mutu când Terell Ondaan a trimis în careu din lovitură liber. De partea cealaltă, FC Botoșani a avut o ocazie de gol prin Florescu care șutează de distanță, iar șutul deviat de Kovacic este respins de portarul Popa. Un minut mai târziu Edjouma îî pasează lui Sila, care scapă liber cu portarul, însă șutează direct în portarul Popa, care respinge balonul. Ocazie mare de a înscrie o are și Ongenda cu un șu din prima, cu boltă, cu exteriorul, dar puțin peste poartă. În minutul 23 Jaja e lansat în adâncime, aproape de tușa porții Craiovei, îl driblează spectaculos pe Negru și șutează din unghi, dar portarul reține. În minutul 29 Florescu șutează de la 25 de metri, dar portarul apără spectaculos.
Echipa fanion a județului a avut posesia în prima repriză. Niciuna dintre formații nu a reușit însă să înscrie.

 

În minutul 60, Craiova lui Mutu a reușit să înscrie în poarta lui Pap. Sidibe pătrunde pe dreapta, trece ușor de Țigănașu și șutează superb, la colțul lung. Oltenii mai au o ocazie mare în minutul 71 când Roman pierde mingea, Raicea ia o acțiune pe cont propriu și încearcă să trimită printre picioarele lui Pap, care apără. Un minut mai târziu Botoșaniul cere penalty la o intervenție cu talpa a lui Diallo în capul lui Roman dar centralul Horațiu Feșnic nu dictează nimic. Atacurile roș-alb-albaștrilor continuă în minutul 73 când Roman combină cu Edjouma și șutează din careu, în diagonală, dar portarul reține. Egalarea vine în minutul 90 unde Braun centrează în careu, de și Dawa egalează cu o lovitură de cap. În minutul 90+2 Roman centrează din lovitură liberă, Racovițan trimite cu capul, dar Popa scoate incredibil ți partida se termină la egalitate.

După zece etape FC Botoșani ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 1 cu 21 de puncte, la 6 puncte de liderul CFR Cluj, iar etapa viitoare se va deplasa la Clinceni partidă ce va avea loc luni, 4 octombrie de la ora 20.30.